Vinaora Nivo Slider 3.x

Onze missie!
Onze rol in het Lichaam van Christus is om haar te helpen opstaan als een Bruid die Jezus liefheeft met alles wat in haar is, door:

  •     Haar op te roepen tot volkomen toewijding aan het eerste gebod;
  •     Plaatselijk en landelijk bijeen te roepen tot eenparig gebed;
  •     Gebedsplekken te bemoedigen, te ondersteunen en te verbinden;
  •     Te werken aan een sterk landelijk netwerk van gebed.

Gebed voor Israel

Blijf dagelijks bidden voor Israel. Zegen Gods Plan. Lees goede verslagen.
Pillar of Fire, Dirks nieuwsbrief, United with Israel, en vele anderen ... zoek het op en informeer je. En spreek vrijmoedig en gedocumenteerd waarheid ten aanzien van Israel!!
 

Gebed op Riverboat van Operatie Mobilisatie (O.M.)

In januari komt de Riverboat van Operatie Mobilisatie naar Nederland!
Dat is een boot die havens aandoet om mensen in contact te brengen met God door evangelisatie, aanbidding en gebed.
De Riverboat doet Arnhem en Dordrecht aan.
De geplande datums zijn:
5-15 januari 2018 Arnhem (Rijnkade)
17-28 januari 2018 Dordrecht.

Persoonlijke ervaring.

Op het moment dat ik dit schrijf is de Riverboat inmiddels vertrokken uit Arnhem en aangekomen in Dordrecht. Arnhem was de allereerste haven van de boot, dat betekent dat veel situaties "on the job" moesten worden opgelost of aangepast. Maar met een zeer flexibele bemanning komt dat goed. In een gesprek met Peter Nicoll (Zuid-Afrika), de directeur van de boot, kwam heel mooi naar voren dat O.M. wil mobiliseren voor wereldzending vanuit een diepe intimiteit met Jezus. Hem aanbidden en zoeken en daarna vragen wat Hij wil en dat dan vervolgens gaan doen. Erg leuk was het om ook een stukje mee te varen en te merken dat een kapitein niet de grote stuurhut nodig heeft om de boot te besturen, maar een klein kastje aan de reling soms genoeg kan zijn . De gebedsruimte - ook open voor bezoekers - is de grootte van een hut, waar maximaal 5 personen in passen. Toch was de tegenwoordigheid van God merkbaar aanwezig! Ik ben erg onder de indruk van het getuigenis van een bemanningslid die vertelde dat ze tien jaar in een moslimland had gewoond. In dat land is bijna in elke grote stad wel een gebedshuis. Een aantal jaren geleden zat ze op een dood punt in haar geloof en heeft ze de Vaderliefde van God heel diep ervaren, samen met haar teamgenoten. Daarna kwam er grote(re) vervolging op gang en door de diepe intimiteit met onze God, konden ze standhouden.

Timo

 

De Riverboat in Dordrecht

In januari gaat het gebeuren: een internationale bemanning van tachtig mensen gaat in Arnhem voor drie maanden aan boord van het charterschip Andante om havens in Nederland, Duitsland en Frankrijk aan te doen. Van 17 tot en met 28 januari 2018 ligt de boot aan de Lange Wantijkade in Dordrecht.

Het schip is een drijvende ‘escape room’: bezoekers kunnen aan boord in groepen het interactieve spel The Agency spelen en worden op deze manier aangezet na te denken over hun plek als christen in de maatschappij. De escape room is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld jeugdclubs, huiskringen, vrouwengroepen, maar ook om niet-christelijke vrienden mee naar toe te nemen. Zo kunnen christenen op een creatieve ongedwongen manier het Evangelie delen met hun collega, klasgenoot, vriend of vriendin. De hele ervaring duurt 2,5 uur inclusief een debrief en een opdracht aan wal.

Het belangrijkste doel van de Riverboat is mensen enthousiast te maken om het evangelie te delen, vertelt Robert-Jan. “We willen mensen in beweging brengen voor Gods opdracht.” In het Lounge Café aan boord kunnen bezoekers in gesprek gaan met bemanningsleden. “Het is bijzonder dat tachtig vrijwilligers van over de hele wereld zich hebben aangemeld om juist in Europa Gods liefde te delen en christenen aan te moedigen om te getuigen van Jezus Christus. ”

De bemanning is daarnaast ook beschikbaar om workshops te geven in lokale kerken ondersteuning te bieden voor evangelisatieprojecten. “Het is prachtig dat in Dordrecht op allerlei creatieve manieren het Evangelie wordt gedeeld”, zegt Robert-Jan. “Als OM komen we graag langszij om samen met christenen in deze regio het Evangelie bekend te maken.”

Van januari tot en met maart zal het schip zes havens aandoen – waaronder Dordrecht. Slaagt dit pilotproject, dan gaat OM mogelijkheden onderzoeken om een schip te kopen of huren voor een permanente bediening op Europese en of andere rivieren in de wereld.

De Riverboat ligt van 17-28 januari aan de Lange Wantijkade in Dordrecht en is dan op woensdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 22.00 uur.

Voor deelname aan de escape room graag vooraf reserveren (als groep of individu) via www.omriverboats.eu.

Wilt u bemanningsleden van de Riverboat in uw gemeente ontvangen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer informatie, beeld en geluid op:

http://www.operatiemobilisatie.nl/nieuws/47-article/598-riverboat-met-escape-room-in-nederland.html

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x